Vans

Xpeng

Xpeng P7+ için ön sipariş rekoru: 108 dakikada 30.000 sipariş!

Ön sipariş rekoru: P7+, Paris Xpeng standında yıldız oldu. Ve Xpeng, Çin’de bir ön sipariş rekoru bildirdi: İlk 108 dakika içinde 30.000 sipariş alındı!

xpeng p7+ için ön sipariş rekoru: 108 dakikada 30.000 sipariş!

(erschienen bei VISION mobility von Gregor Soller)

Xpeng Avrupa’da şu ana kadar daha çok uzun vadeli hedefler koyuyor ve henüz AB satış rekorlarına ulaşmıyor olsa da: Çin’de Weibo platformuna göre markanın yeni bir ön sipariş rekoru kırdığı bildirildi: Yeni P7+ modelinin 108 dakika içinde 30.000 kez ön sipariş edildiği belirtiliyor! Zaman zaman saniyede 200’den fazla sipariş alınmış!

CVEV Post’a göre, Xpeng “mali engeli” de oldukça düşük bir seviyede tuttu: İlgilenenler yalnızca 99 RMB, yani yaklaşık 13 Euro’nun bile altında bir ön ödeme yapmak zorundaydı. Ki eğer daha sonra kesin sipariş vermezlerse bazı Çinlilerin bu küçük miktardan bile vazgeçebileceğini düşünürsek, Xpeng bu miktarı da geri iade ediyor!

“`html

Fiyatlar Çin’de 30.000 Euro’nun altında başlıyor!

Kesin sipariş verenler, yaklaşık 390 Euro’ya denk gelen 3.000 RMB’lik bir indirim alır. Bu indirim, Çin’de başlangıç fiyatı 210.000 RMB olan araç fiyatından düşülür, bu da yaklaşık olarak sadece 27.250 Euro’ya denk geliyor. Büyük bir sedan için! Karşılaştırmak gerekirse: Zaten daha uygun hale getirilen Tesla Model 3 bile yaklaşık 32.000 Euro’dan başlıyor.

Bunun karşılığında, 800 volt teknolojisine sahip, beş metreden uzun bir sedan alıyorsunuz. Yapay zeka işlevsellikleri ile yardımcı sistemlerin neredeyse otonom sürüş için entegrasyonunda da büyük bir adım atıldı: Sensörler trafiği kontrol ederken, P7+ kullanıcıların alışkanlıklarını öğrenir ve desteği buna göre ayarlamayı amaçlar.

P7+’ın 100 kilometredeki enerji tüketiminin 11,6 kWh olması bekleniyor – muhtemelen Çin CLTC değerine göre. Burada 15-17 kWh olarak düşünmek daha gerçekçi olabilir.

“`

P7+ Avrupa’da da

Gelecekte, P7+’nın Avrupa’ya da gelmesi muhtemeldir. Eğer burada 39.900 Euro’yu gerçekleştirebilirse, bu gerçek bir fırsat olurdu. Ama şu da bir gerçek ki Çin’de kimsenin artık para kazanmadığı bir fiyat savaşı yaşanıyor.

“Şu anda burada pek çok kişi için sadece hayatta kalmak söz konusu,” diye bir içeriden biri bize bildirdi.

Bu ne anlama geliyor?

Xpeng P7+ AB’de de iyi bir iş sedanı olabilir. Çin’de zaten tutulan bir araç, ancak bu durum sansasyonel koşullara da bağlı.

Bu içerik Almancadan Türkçeye otomatik olarak çevrildi.

TOP STORIES

Top List in the World