Vans

DB Thermopapier taksi kuponlarının faturalandırılması için ipuçları

Almanya Taksi ve Kiralık Araçlar Derneği (BVTM), tren kuponlarının doğru bir şekilde sunulmasının gerekliliğine dikkat çekiyor ve parayı en hızlı şekilde nasıl alabileceğiniz konusunda ipuçları veriyor.

db thermopapier taksi kuponlarının faturalandırılması için ipuçları

Bir süredir DB tren görevlileri tarafından, bilinen DIN A5 formatındaki kâğıt kuponlardan farklı olarak termal kağıt üzerine basılmış taksi kuponları verilmektedir. Bu kuponların hesaplanması için bazı hususlara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir.

Termal kağıt üzerindeki taksi kuponları ilgili taksi hesaplama merkezi üzerinden hesaplanmalıdır, doğrudan DB ile hesaplaşma yapılması mümkün değildir. Taksi hesaplama merkezi daha sonra faturayı ve orijinal taksi kuponlarını posta yoluyla DB muhasebesine gönderir.

Kuponlar bir DIN A4 kağıdına yapıştırılmalıdır. Ancak bu şekilde faturanın hızlı bir şekilde işlenmesi ve tutarın aktarılması sağlanır. Kuponlar (resimlerde gösterildiği gibi) şeffaf paketleme bandı kullanılarak DIN A4 kağıdına (zımba teli kullanmadan!) yapıştırılmalı ve üst, alt ve yanlardan sabitlenmelidir. Bu sırada, herhangi bir metni örtmemeye özellikle dikkat edilmelidir. Bu sırada birden fazla kupon, DB Regio ve DB Fernverkehr olarak ayrıştırılmış bir şekilde, bir kağıda yapıştırılmalıdır.

Yüksek oranda çözücü içeren yapıştırıcıların kullanılması, termal kağıdın kararmasına ve dolayısıyla kuponun okunamaz veya geçersiz olmasına neden olabilir. DB, yanlış yapıştırılmış kuponları geri gönderme hakkını saklı tutar. Bunun yanı sıra, QR kodlu „dijital“ taksi kuponları ile bilinen DIN A5 kağıt kuponlar da geçerlidir.

Bu içerik Almancadan Türkçeye otomatik olarak çevrildi.

TOP STORIES

Top List in the World