Kia

Kia EV6: 44.990 Euro'dan başlayan fiyatlarla daha fazla menzil ve geliştirilmiş donanım.

Elektrikli crossover, yeni model yılına 44.990 Euro’dan başlayan fiyatlarla giriş yapıyor. Bu süreçte donanım iyileştirildi, model daha sessiz olmalı ve dördüncü nesil batarya ile daha fazla mesafe kat edebilmeli. 84-kWh uzun menzilli versiyon ile artık 528 yerine 582 kilometre kat edilebiliyor.

kia ev6: 44.990 euro'dan başlayan fiyatlarla daha fazla menzil ve geliştirilmiş donanım.

Koreli otomobil üreticisi Kia, elektrikli crossover modeli EV6’yı teknik ve görsel olarak yeniledi. 2025 modelinin, yenilenen ön ve arka tasarımı ile yeni jant tasarımları ve dış renklerinden tanınabilir. İyileştirilmiş ve daha sessiz olduğu bildirilen iç mekanda, standart olarak yeni “Connected Car Navigation Cockpit” eğlence sistemi ve sürüş asistanı desteği sırasında konforu önemli ölçüde artıran kapasitif eller-serbest algılama özellikli yeniden tasarlanmış bir direksiyon bulunuyor. Diğer yenilikler arasında parmak izi tanıma ve dijital araba anahtarı (donanıma bağlı olarak), fonksiyonları genişletilmiş asistan sistemleri, optimize edilmiş bir süspansiyon ve 1,8 tona kadar (frenli, çekişe bağlı) daha yüksek bir çekme kapasitesi yer alıyor.

2025 model yılı için en önemli değişiklik, dördüncü nesil kendi batarya teknolojisine dayanan ve kapasitesi artan bataryaları kapsıyor. Uzun menzilli bataryaya (84 kWh) ve arka tekerlekten çekişe sahip versiyon artık 582 kilometreye kadar menzil sunuyor (önceden 528 km) ve 258 kW’lık artan şarj gücü sayesinde, optimal koşullar altında sadece 15 dakikada 343 kilometreye kadar elektrik şarj edebiliyor (19 inç jantlarla). Hem 84 kWh batarya hem de standart batarya (63 kWh), 800 volt teknolojisi sayesinde 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor. Yeni tanıtılan Plug&Charge işlevi, halka açık istasyonlarda şarj etmeyi daha da konforlu hale getiriyor.

Üç Farklı Motor Seçeneği

Değişmeyen üç motor seçeneği bulunuyor: Temel model, standart batarya ve 125 kW (170 PS) güç ile standart olarak arka tekerlekten çekişlidir, uzun menzil versiyonu arka tekerlekten çekiş (168 kW/229 PS) veya dört tekerlekten çekiş (239 kW/325 PS) ile mevcuttur. Donanım olarak her zamanki gibi Air, Earth ve GT-line olmak üzere birbirinin üzerine inşa edilen versiyonlar sunuluyor ve spor vurgusu yapılan üst versiyon GT-line, büyük bataryalı modellere ayrılmıştır.

Dijital kokpit, kumaş suni deri koltuklar ve 19 inç alüminyum alaşım jantlar, otoyol asistanı ve navigasyon tabanlı adaptif hız sabitleyici gibi özellikler standart donanıma dahildir. Daha büyük bataryalar ve ürün iyileştirmelerine rağmen fiyatlar en az 2.000 Euro düşürüldü ve aynı donanım seviyesinde kalmıştır, standart bataryalı EV6’nın temel versiyonu Air şimdi 44.990 Euro’dan başlıyor. Uzun menzil versiyonu arka çekişte 49.990 Euro’dan, dört çekişte 53.990 Euro’dan başlıyor. 7 yıllık fabrika garantisi, motor bataryasını ve ayrıca 7 yıllık navigasyon haritası güncellemesini de kapsıyor.

Bu içerik Almancadan Türkçeye otomatik olarak çevrildi.

TOP STORIES

Top List in the World